Flera segerregissörer när Rögle dam vann övertygande

Publicerad: 2023-08-20
En nagelbitare igår. Men en desto mer betryggande seger idag.
– Roligt att börja med två vinster, speciellt eftersom det är våra första matcher tillsammans, säger Moa Jacobsson efter 4-1-segern hemma mot Troja Ljungby.

Mindre än 24 timmar efter lördagens match mot Troja Ljungby var det dags för en ny batalj lagen emellan. Och söndagen bjöd på ännu en seger där Moa Jacobsson blev en av flera segerregissörer. 

– Jag tycker vi håller en liknande nivå idag, kanske lite bättre från start igår. Men annars tycker jag att vi spelar bra i båda matcherna. Igår var det väldigt nervöst och idag känns det som att vi hade lugnat ner oss lite. Igår kände vi på det lite och idag körde vi bara på, säger Jacobsson och fortsätter:

– Roligt att börja med två vinster, speciellt eftersom det är våra första matcher tillsammans.  

Första perioden var på många sätt lik lördagens med ett böljande spel där lagen turades om att hålla i taktpinnen. Det enda som slutligen blev skillnaden var ett mål framåt för Rögle BK.

Med drygt sex minuter kvar av perioden, i PP, hittade Saga Tynell Nissas över till My Lau som i sin tur serverade gårdagens målskytt Emilia Rydell som styrde in 1-0 inne i slottet. 

Ett resultat som stod sig perioden ut.

I andra perioden skulle Rögle utöka sin ledning två gånger om. Saga Tynell Nissas var inblandad på nytt när hon fint tryckte sig fram mot mål och serverade Emilia Rydell som inlett säsongen med tre mål på två matcher.  

Med drygt fem minuter kvar av perioden skulle Rögleprodukterna Moa Jacobsson och Moa Nilsson ta sig in i poängprotokollet och ge Rögle ledningen med 3-0.

– Pucken studsar till mig och jag försöker bara lägga in den på mål, sen studsar pucken ut till Moa som trycker in den, säger Moa Jakobsson. 

Sju minuter in i tredje perioden skulle Herborg Rut Geirsdóttir, på egen hand, bryta sig fram och sprätta upp 4-0 från en snäv vinkel. 

Troja Ljungby fick in en reduceringspuck i slutet av matchen men ett stabilt försvarsspel blandat med ett fint målvaktsspel, från Alba Gonzalo, såg denna eftermiddagen till att hålla det till just ett insläppt. 

– Alba är verkligen jätteduktig. Hon är där varje gång vi behöver henne, säger Jacobsson. 

Troja Ljungby är ett av lagen som står som motståndare i NDHL kommande säsong. 

– Skönt att veta att vi ligger på en bra nivå jämfört med andra lag i serien. Nu är det bara att fortsätta jobba på det vi gör, så att vi utvecklas ännu mer. 

Helgens matcher innebar seniordebut för en del spelare i Rögles damlag, så även för Moa Jacobsson. 

– Jag spelade ju bara med killar innan. Här är det lite mer spel, mer passningar och det går lite fortare, annars är det ganska likt vad jag spelat mot tidigare, säger hon och fortsätter:

– Nu när de nya och mer rutinerade har kommit in så har nivån verkligen höjts på träningarna. Jag kan lära mig väldigt mycket av dem andra. Jag är ju helt ny i damsammanhang, så det är bara för mig att ta in och fråga de äldre så mycket som möjligt, för att jag själv ska kunna utvecklas,

Du känns trots allt väldigt lugn där ute?

– Jag försöker ta det lugnt och spela säkert, istället för att göra det komplicerat för mig själv.

Hur kul är det att spela hockey just nu?

– Det är väldigt kul. Även om vi inte spelat med varandra så länge så har vi väldigt bra sammanhållning och det kan bara bli bättre, avslutar Jacobsson. 

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app