Rögle tappade i tredje och föll mot Troja-Ljungby

Publicerad: 2023-10-15
RBK DAM
Rögles damlag åkte på sin andra förlust i rad i NDHL. Söndagens möte med Troja-Ljungby slutade med ett 1-2-nederlag.

Efter att ha vunnit sina fyra första matcher på säsongen står nu Rögles damlag på två raka förluster. 1-2 efter sudden mot Rödovre i fredags följdes upp med samma förlustsiffror mot Troja-Ljungby i Ljungby Arena under söndagen. Rögles enda målskytt i matchen blev Emilia Rydell. 

– Det var inte så bra idag. Det var energilöst. Det var vår sämsta insats för säsongen. Vi har spelat mycket de senaste veckorna, och vissa har spelat juniormatcher också. Och det är lite nytt för många också, med hög träningsbelastning, det är en vanesak och det kommer gå upp och ner under säsongen, konstaterar lagets tränare Julius Bergkvist.

Jämnt och böljande. Så skulle man kunna beskriva första perioden mellan Rögle och Troja-Ljungby. Även om Rögle stundtals var i förarsätet chansmässig saknades skärpan i avsluten för att kunna ta ledningen.

– Vi hade tufft att komma ur egen zon. De skapar rätt mycket i första perioden. Vi var inte riktigt med och de var lite hetare. Vi var steget efter alltid och det speglade hela matchen. 

Så var även den andra perioden där Rögle, trots två numerära överlägen, inte var tillräckligt effektiva när chanserna kom.– Vi spenderade nästan hela första powerplay i egen zon. Vi hade inte förmågan att göra klart jobbet innan nästa situation. Vilket gjorde att vi hamnade efter.Vi spelade lite på chans och spelade inte klart situationerna. Vi ville gärna gå till nästa steg innan vi hunnit klart det första

Ändå hade de grönvita med sig en 1-0-ledning från mittperioden. Med bara 22 sekunder att spela gjorde Rydell matchens första mål direkt efter en vunnen tekning av Saga Tynell-Nissas. 

– Vi fick in målet där och fick energi av det. Vi kom in med ny energi i omklädningsrummet och ändrade om lite i kedjorna. Och de första bytena spelar vi bra igen i den tredje perioden. Vi gör det bra där. Sen faller vi tillbaka till spelet från den första och andra perioden, säger Bergkvist. 

Rögle gick mot en seger med sin 1-0-ledning och lyckades hålla Troja på utsidan under inledningen på den tredje perioden, men ledningen gled de grönvita ur händerna. Efter 12:39 kvitterade Troja-Ljungby till 1-1 genom Malin Bergström som överlistade en annars storspelande Alba Gonzalo med ett skott från slottet. Drygt fyra minuter senare tog hemmalaget också ledningen genom Alva Johansson och 2-1 var ett faktum.

Rögle forcerade i slutet och med bara sekunder kvar hade Tynell-Nissas ett jätteläge i slottet, men pucken smet utanför stolpen och sekunden senare ljöd slutsignalen. 

– Det kan bli en lärdom, som vi kan ta med oss vad vi behöver träna på. Vi har haft en bra start på säsongen ändå. Malmö hemma började vi inte bra, men lyckas ändå vinna, sen har vi kunnat vinna ganska stort i några matcher. Sen fick vi första riktiga prövningen mot Rödovre, och så var det idag också. De var hetare, säger Bergkvist. 

Sex omgångar in i serien ligger Rögle på tredje plats med 13 inspelade poäng. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app