Positiv start för J20 trots förlust

Publicerad: 2023-08-10
Rögle J20 tog emot Växjö i Akademihallen under torsdagskvällen och kickade därmed igång säsongen 2023-24 med den första träningsmatchen. Trots förlust 0-2 fanns mycket positivt att bära med sig.
– Ser att vi får utdelning på det som vi jobbar med, säger tränare Adam Bengtsson.

I år var det svenska mästarna, Rögle J20, som hade äran att inledanda försäsongens träningsmatcher och det var många hockeysugna som hade tagit sig till Akademihall 1 under torsdagskvällen. Den välfyllda hallen fick se den tidigare Röglespelaren Jonathan Larsson ge gästerna ledningen redan i matchens inledande minuter. Ett mål som blev den första periodens enda.

Trots flera bra chanser för Rögle under matchen lyckades de grönvita inte få hål på smålänningarna. Istället fastställdes slutresultatet 0-2 i slutet av matchen.

Adam Bengtsson är ny huvudtränare för Rögle J20 efter att ha tagit steget upp från samma roll i J18. Trots förlust och uteblivna mål gillade han mycket av det han såg från sitt lag.

– Känslan så här direkt efter är att vi är det spelförande laget under i stort sett hela matchen. Vi gör en riktigt bra andraperiod, där vi får strukturen att sitta defensivt vilket gör att vi kan flytta pucken fram i banan. Sen vill vi så klart ha mer skärpa i avsluten att vi är lite hetare framför kassen. Däremot har vi inte gnuggat jättemycket i offensiven än, så där finns givetvis stor förbättringspotential, säger han.

Vilka svar fick du från matchen, med tanke på att det är tidigt på försäsongen?

De sakerna som vi har jobbat mest med så här långt, defensiv zon och strukturen i egen zon, tycker jag vi fick bra svar på idag. Sen är vi så klart inte där fullt ut, det hade varit konstigt efter en och en halv vecka. Men jag tycker att jag ser att vi får utdelning på det som vi jobbar med och det är det som vi vill den här delen av säsongen, säger Bengtsson.

På onsdag åker J20 till Schweiz, där J18 befinner sig just nu, för ett träningsläger. Där kommer de att spela träningsmatcher mot bland andra Zürich och Zug.