Finalförlust för J20

Publicerad: 2023-08-20
Det blev till slut en andraplats för Rögle J20 i turneringen EV Prospects Challenge. De grönvita förlorade finalen mot finska Helsingfors med 7-3.
– De får mycket energi av sitt första mål och då börjar de vinna fler och fler kamper, säger tränare Adam Bengtsson.

Efter två raka segrar med övertygande siffror mot Mannheim och Zug var det under söndagen dags för final i turneringen EVZ Prospects Challenge. Motståndet var finska Helsingfors, som tog sig till final via segrar mot Liberec och Zürich. 

Rögle inledde matchen piggt och skapade ett par heta chanser tidigt, men detta var finnarnas dag. Efter en målrik andraperiod blev det till slut finnarna som tog hem segern med 7-3. Rögle får därmed nöja sig med en andraplats.

– Vi kommer ut och startar matchen ganska bra, flyttar pucken fint och etablerar lite anfallsspel. Men sen ger vi bort momentum och blir tillbakatryckta istället. De får mycket energi av sitt första mål och då börjar de vinna fler och fler kamper, säger tränare Adam Bengtsson.

Helsingfors tog ledningen efter tio minuter och utökade till 2-0 med en sekund kvar av den inledande perioden. I mittenakten rann det iväg och finnarna drog ifrån till 6-0. 

– Skiftet sker i första perioden. Vi äger starten av matchen men efter hand går det mer och mer till deras fördel. De får in en puck sent i första efter slarv från oss och får mycket energi av det. Sen lyckas vi inte bryta den trenden i andra, säger Bengtsson.

Eric Schneller blev Rögles första målskytt i matchen när han med dryga minuten kvar av andra perioden sköt in 6-1. 

Max Karlsson och Filip Karlsson snyggade till siffrorna ytterligare i den tredje perioden med varsitt mål. I tredje gjorde även Helsingfors ett sista mål och slutresultatet blev till slut 7-3. 

Trots en snöplig finalförlust är Adam Bengtsson nöjd med de steg som laget tagit under turneringen i Schweiz. 

– Jag tycker att det är många saker i vårt spel som börjar sitta som vi ser struktur och mönster i. Sen är det också en läropeng att komma iväg så här och se vad som inte fungerar. Det är också viktigt för oss att vara iväg tillsammans som lag, man lär känna varandra på ett riktigt bra sätt.  

Joel Nordström
Huvudpartners
Statistikleverantör app